Ardei umpluți

Povestea preparatului

Ardeii umpluți se găteau îndeosebi vara, în sezonul legumelor, ca şi mâncare de post. Mai târziu s-au pregătit și cu carne.

„Îs foarte buni ardeii cu carne. Da mai mult îi mâncam de post. Atunci îi umpleam cu orez, morcov, pătrunjel, ceapă, o țâră de țelină.”

Ingrediente

  • 1 kg de carne de porc
  • 200 g orez
  • 50 ml bulion
  • sare
  • piper
  • o lingură de untură sau 100 ml ulei
  • o lingură faină albă
  • zahăr

Cum se prepară

În carnea de porc, măcinată prin mașina de tocat, se adaugă orezul și se condimentează după gust. Se spală ardeii și se curăță de seminţe, apoi se umplu cu carne; se aşază într-un vas, se pune apă încât să acopere ardeii și se fierb pe foc mic, cam 45 minute. Separat, se încinge uleiul într-o tigaie și se adaugă făina; se lasă să se rumenească bine, apoi se stinge cu bulion amestecând continuu; la final se adaugă puțin zahăr și sare, după gust. Se pune sosul peste ardei şi se mai fierbe cam 5 minute.

Share This