Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 organizează în perioada 22-24 februarie 2019 Gusturile Iernii, un eveniment dedicat promovării Gusturilor Sibiului, a producătorilor și produselor locale și a rețelei HoReCa din Cartea Gusturilor.
Sibienii sunt de asemenea invitați să se înscrie completând formularul de mai jos la concursul de făcut cârnați, care va avea loc duminică, 24 februarie 2019, începând cu ora 11.00. La concurs pot participa echipe formate din 4 persoane. Concurenții vor primi din partea organizatorilor 3 kg de carne de porc și 1 cutie de mațe. Fiecare echipă trebuie să vină cu ustensile proprii: mașină de tocat carne, cârnățar, cuțite, condimente și orice alte ustensile consideră necesare. Echipele vor avea maxim 3 ore pentru realizarea cârnaților, din care vor preda juriului o bucată de 20 cm lungime pentru jurizare. Toate bucățile vor fi prăjite simultan la grătar de către un bucătar, urmând a fi oferite spre degustare juriului.
Înscrierea echipelor se poate face până în data de 22 februarie 2019, inclusiv.