Alin Barabancea - bucătar chef - câștigator EYCA 2017
Numele meu este Alin Barabancea. Sunt un tânăr pasionat de bucătărie, mâncare, cultura mâncării și tot ceea ce înseamnă bun gust și imaginație când vine vorba de acest fenomen numit gastronomie. În ultima perioadă am muncit în 3-4 restaurante cu specific diferit doar pentru a-mi lua repere și despre alte tipuri de mâncare ale gastronomiei mondiale. Am început să lucrez la un restaurant cu o mare tradiție în orașul natal și acolo am și făcut stagiatura de ajutor de bucătar și am învățat bazele bucătăriei tradiționale românești. Am petrecut câțiva ani până am reușit să fac pasul mai departe pentru a încerca experiențe noi. Sunt un tânăr căruia îi place foarte mult să gătească sub presiune, când sunt multe comenzi de făcut, când se apropie termenul limită de gătire și simt cum adrenalina îmi trece prin tot corpul și mă face să mă simt cel mai fericit om în acele clipe! Ador și clipele când ofer timp preparatelor pentru studiu și pentru a defini produsul cât mai bine cu putință. Despre mine vă mai pot mărturisi că îmi place să mă documentez și să creez lucruri noi de la o bază, dându-le apoi o notă personală de gust și aspect. Printre preferințele mele de gătit se află de departe pe primul loc realizarea produselor din carne, cu o garnitură adecvată și un sos potrivit – aici e adevărata încercare. Hehe! Ador să gătesc pește, care mai de care mai neobișnuit și diferit față de piața distribuției din oraș. Mă simt foarte bine și realizând deserturi oferindu-le o diferită atenție de fiecare dată, deoarece o masă bună nu poate fi decât aceea care are un desert perfect echilibrat în gust și textură.
În următorii ani aș vrea și cred cu mare tărie că voi ajunge să gătesc într-un restaurant cochet, posibil premiat cu distincția supremă ,,Michelin Star” unde să învăț lucruri noi, o altă disciplină și să îmi trăiesc acest vis, de a lucra într-o ,,bucătărie cu stele”. Visul meu este de a lucra alături de o echipă care dezvoltă pasiunea fiecărui component aducând-o la rang de artă.
Preparat câştigător la concursul European Young Chef Award 2017
Balotină de oaie în crustă de verdețuri cu flan de legume și sos de ceapă acidulată