fbpx

Participanţi Tânar Bucătar European

ALBU ADRIAN

Primii pași în bucătărie i-am făcut alături de mama mea, mai mult în joacă la început. Pasiunea mea este grădinăritul și în mod natural, producția de legume a devenit baza primelor lecții de gătit. Mi-am dorit mai mult și astfel am ajuns să gătesc sub îndrumarea mătușii mele care are 30 de ani de experiență în gastronomie, ceea ce a făcut ca ștacheta pentru formarea mea să fie foarte ridicată. În acest moment lucrez la restaurantul BinderBubi din Mediaș, cu specific predominant internațional, însă eu consider că și gastronomia locală merită un loc sub reflector; trebuie doar să-i (re)descoperim farmecele! Aștept cu nerăbdare desfășurarea acestui proiect pentru ocazia de a cunoaște și învăța de la alți colegi de breaslă, și îmi doresc foarte mult să promovez rețetele locale tradiționale.

ANDRIUC ANDRA

21 de ani, studentă a Facultății de Științe Socio – Umane și în paralel lucrez la restaurantul ,,Jules”.
Absolvirea Școlii de Bucătari ,,Adi Hădean” m-a ajutat să-mi descopăr pasiunea și setea de cunoaștere în domeniul  gastronomiei.
Sunt o persoană ambițioasă, curioasă, creativă și cu spirit de echipă. Îmi doresc ca pe viitor să perseverez în acest domeniu.

CÎRLAN DAN IONUȚ

23 de ani, din Cisnădie, județul Sibiu Sunt un bucătar pasionat și atașat de gusturile copilăriei. Încă de când eram copil îmi petreceam timpul în bucătărie, alături de părinți, ajutându-i cu mici îndeletniciri adecvate vârstei mele. Pe măsură ce am crescut, realizam că îmi place din ce în ce mai mult să gătesc! Astfel, nu a fost o surpriză când am ales să mă școlarizez în domeniul alimentației. Îmi place foarte mult să descopăr gusturi noi, să testez rețete, să studiez cărți culinare, să cunosc alți bucătari, care sunt mereu o sursă de inspirație și învățături noi, sau să urmăresc traseul diverșilor bucătari internaționali.

COSTEA MIHAI ALIN

20 de ani , Săncel județul Alba, student al Universității Lucian Blaga din Sibiu și absolvent al Școlii de Bucătari ,,Adi Hădean”.
Am urmat această școală de bucătari deoarece de când eram mic mi-am dorit foarte mult să devin bucătar, iar după finalizarea cursurilor am început să lucrez cu adevărat într-o bucătărie. Acum fac parte din echipa restaurantului Syndicat Gourmet și sunt extrem de bucuros și recunoscător să învăț atâtea lucruri deosebite despre ingredientele cu care lucrez.
Ador mâncarea tradițională! Îmi amintește mereu de copilăria petrecută la țară, cu bunicii și părinții în jurul mesei. Îmi plăcea extrem de mult când mama ne gătea iepure cu varză călită și un sos de ,,măruntaie” cu rântaș; mi se pare o combinație de gusturi specială, care mi-a rămas întipărită în minte pentru că mă duce cu gândul spre acasă și la vremurile petrecute împreună cu familia.

CURTEAN MIHAI

18 ani, comuna Gura Râului, absolvent al Școlii profesionale de bucătari din cadrul Liceului Economic ,,George Barițiu” din Sibiu. Mi-am dorit să-mi abordez cariera dintr-un spectru practic și de aceea am ales meseria de bucătar.
Momentan lucrez la restaurantul take-away Lor.And. Apreciez foarte mult că lucrez cu oameni care au experiență, talent și sunt un model pentru mine, în special bucătarul chef, Lorand Erdei.

 

DAN ȘTEFAN MARIAN

24 de ani, comuna Cristian, județul Sibiu În prezent lucrez la restaurantul Capa, locul unde am început aventura mea gastronomică ca ajutor de bucătar. După o perioadă de lucru în cadrul companiei Eurest, am reușit să obțin calificarea de bucătar și m-am întors în bucătăria plină de amintiri cu vechii mei colegi, mult mai încrezător și puternic. Ulterior am fost admis și în cadrul Asociației Naționale de Bucătari și Cofetari din Turism, filiala Sibiu. Acesta a fost momentul care m-a ambiționat și mai mult să continuu să îmi ridic nivelul profesional.

FEȘAN CONSTANTIN​

19 ani, Comuna Gura Râului, județul Sibiu, absolvent al Liceului Economic, școala profesională.
După o scurtă experiență în Germania, m-am întors acasă și acum lucrez la restaurantul take-away Lor.And. Sunt extrem de încântat de ceea ce învăț zilnic în bucătărie – o experiență culinară, dar și de viață.

MANOLIU OVIDIU ȘTEFĂNEL​

26 de ani, la momentul actual lucrez pentru Hotel Ibis Sibiu.
Iubesc foarte mult această meserie și de aceea o practic cu multă pasiune și muncă.
Pentru că mâncarea are darul de a trezi simțuri și amintiri, pentru mine, un preparat special este mărul copt cu scorțișoară, nuci și miere. Este un desert care mă leagă de amintirea bunicii și de sentimentul de ,,acasă” – un sentiment foarte frumos pe care încerc să-l retrăiesc ori de câte ori pot, așa că îl prepar mereu cu drag.

Moga Rareș

24 de ani, din Bazna, județul Sibiu.
Pasiunea pentru gătit am descoperit-o în urmă cu 4 ani, când am început să lucrez într-un restaurant cu specific chinezesc în Anglia. Consider că mi-am format simțul gastronomic încă din copilărie, bunica și mama fiind bucătărese. Pentru mine, fiecare zi în bucătărie este ca o provocare întrucât pot să creez, să adaptez, să învăț și să încerc lucruri noi!

NICA DANIELA MIHAELA

25 de ani, din Cisnădie, județul Sibiu.
Sunt o fire veselă și activă. În prezent lucrez ca ajutor de bucătar la restaurantul ,,La Cuptor “, fiind locul perfect pentru mine. Mâncarea mea preferată este cea simplă și tradițională cu care am și crescut. Mereu bunica ne răsfăța cu mămăligă, tochitură și brânză sau alte preparate pregătite din rodul gospodăriei.
Deși sunt la început de drum și mai am încă multe de învățat, chiar și cum să îmi iasă o mămăligă perfectă ;)) nu mă dau bătută și fac în continuare totul cu mult drag. Pasiunea pentru gătit nu e descoperită de multă vreme, dar se accentuează pe zi ce trece. Îmi place să stau pe lângă bucătarul chef, să observ și să fur cât mai multă meserie pentru dezvoltarea mea profesională și nu numai.

NISTOR GABRIELA ROXANA

21 de ani și lucrez la Trattoria Ciao Italia ca ajutor de bucătar.
Mă mândresc cu locul meu de muncă pentru că aici am învățat să gătesc si am avut ocazia să descopăr frumusețile bucătăriei mediteraneene. În mediul în care activez îmi place că întâlnesc oameni minunați de la care mereu învăț lucruri noi.
Preparatul pe care îl ador… pastele!

kleo's photo (6 of 135)

STANCĂ RĂZVAN

20 de ani, Sibiu. Am ales acest domeniu pentru că îmi place să fac mâncare, dar îmi place și mai mult să o împart cu alte persoane.
M-am apucat serios de meseria de bucătar după ce o prietenă pe care o invitasem la masă mi-a mărturisit că aceea fusese cea mai bună friptură pe care o mâncase vreodată. Acel compliment m-a motivat să mă apuc de bucătărit ca profesie, nu doar hobby.

Share This