Semifinala
European Young Chef Award - Mediaş

Au avut entuziasm, au știut să mânuiască cuțitele, ne-au spus povești din copilărie legate de preparatele lor, au avut emoții și aspirații. Noi am degustat, ne-am delectat cu ce au gătit într-o manieră cât mai apropiată de rețeta originală, dar din cei 12 participanți la concursul European Young Chef Award, semifinala de la Mediaș, a trebuit să alegem 4. Așadar, finaliștii care vor participa în a doua etapă a concursului, la Sibiu, sunt:

ANDRIUC ANDRA

Saramură de păstrăv

Costea ALIN Mihai

Tocăniță de mațe de miel cu pâine și ardei copți

FESAN CONSTANTIN

Tocăniță de mușchiuleț de porc cu mere și ienupăr și piure gras de cartofi

Moga Rareș Vasile

Pomana porcului de Bazna cu mămăliguță
și brânză de oaie

Ei vor trebui să refacă același preparat cu care au câștigat în semi-finală, într-o manieră contemporană ca aspect și tehnică, purtând suflul imaginației lor, dar păstrând același gust autentic.
Duminică, 19 august 2018, se va desemna un singur câștigător care va deveni ambasadorul regiunii Sibiului la concursul European Young Chef Award din Irlanda, 25-27 noiembrie 2018.

(Notă: Concurenții au fost anunțați în ordine alfabetică a numelui de familie.)

Ceilalți concurenți s-au prezentat cu următoarele preparate:
Albu Adrian Vasile – Ciorbă de salată cu mămăligă cu brânză
Cîrlan Dan Ionuț – Apfelstrudel
Curtean Mihai – Tocăniță de gălbiori cu balmoș și brânză de capră caramelizată și miere de salcâm
Dan Ștefan Mihai – Ficat de porc cu mămăliguță și tocăniță de ceapă
Manoliu Ovidiu Ștefănel – Ciolan cu fasole
Nica Daniela Mihaela – Ostropel de pui cu mămăligă
Nistor Gabriela – Balmoș
Stancă Răzvan Nicolae – Ostropel de iepure cu cartofi cu paprică

Share This