fbpx

Tăiței în moare

Povestea preparatului:

Acest preparat se întâlnește sub denumirea de tăiței în moare – în Retiș şi frecăței în moare – în Dârlos. În ambele sate se pregătea în timpul postului, fiind totodată o mâncare foarte ieftină.

„Mâncam frecăței cu moare în postul Paștilor, nu că ar fi fost buni, da’ erau ieftini și altceva nu aveam. Te junghiau în urechi frecăţei ăştia, de acri ce erau. Acum nu mai face nimeni, numa’ vreun bătrân-doi în zi de post.”

Sursa:

Rețetă culeasă și publicată de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cindrelul Junii Sibiului în cartea Rețete tradiționale din zona Sibiului.

Ingrediente:

  • făină de grâu
  • apă
  • sare
  • moare (zeama de la varza murată)

Cum se prepară:

Din apă și făină se face un aluat de consistența celui de tăiței și se frământă bine. Aluatul nedospit se întinde în foi subţiri şi se lasă să se usuce 5 – 7 minute, apoi se taie felii mai late. Într-o oală se pun cantități egale de moare și apă și se fierb tăiţeii în acest amestec.

Share This