Zamă de știr roșu

Povestea preparatului

„Asta-i o ciorbă acră de pe la noi. Foarte la îndemână de făcut, că ştiru’ creşte în grădină. Mai deregeau când aveau cu ce, dacă nu mâncau şi aşa. În asta nu se pune paparadă, numai în ciorba de salată. Da-i foarte bună, îi zamă de hotar, de pus în bogot, în zilele calde de sapă.”

Ingrediente

  • știr roşu
  • slănină
  • făină
  • lapte
  • usturoi sau leurdă crudă (usturoi sălbatic)

Cum se prepară

Se toacă usturoiul mărunt şi se pune în oala cu apă şi sare, pe foc. Frunzele de știr roşu se spală, se curăţă şi se taie mai mici, apoi se pun în oală, când fierbe apa. După un clocot se dă deoparte, se drege cu făină şi lapte şi se adaugă crestele de slănină prăjite în prealabil într-o tigaie.

Share This