Zupă mincinoasă

Povestea preparatului

Denumirea acestui preparat din satul Dârlos e una de poveste: „te aștepți că dacă-i zupă, să aibă măcar un os de carne, da nu are. De aceea-i zupă mincinoasă. Dacă n-ai carne sau un os să faci o zamă, atunci pui de-o zupă mincinoasă. I ușor de făcut și nu-i rea…. Da’ n-am crezut să hie vreodată aşe fotografiată zupa me mincinoasă”.

Ingrediente

  • 3-4 morcovi
  • 2-3 pătrunjei
  • 6-7 cartofi
  • 2 linguri cu făină
  •  o lingură cu untură
  • un pahar cu lapte
  • apă

Cum se prepară

Se curăță legumele, se taie și se pun toate la fiert, în afară de cartofi. Se potrivește de sare. Când legumele sunt aproape fierte se adaugă și cartofii, curățați și tăiați cuburi. În paralel se face un rântaș, din untură și făină, care se stinge cu lapte. Se adaugă rântașul peste ciorbă.

Share This